Grațiela Gavrilescu, ministru în Guvernele Ponta, Grindeanu și Dăncilă: ALDE vom fi până când instanța va decide că nu mai suntem ALDE

434

Grațiela Gavrilescu, ministrul ALDE care a ales să revină în Guvern alături de Viorica Dăncilă, contestă decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a îi exclude din partid pe toți cei care acceptă funcții de la PSD. Ea spune că singura hotărâre care poate fi recunoscută este cea din forurile partidului, care în prezent nu există. Gavrilescu nu exclude posibilitatea de a se ajunge în instanță, pentru că „orice decizie poate fi contestată”.

Grațiela Gavrilescu este cel mai longeviv ministru ALDE. În perioada 2014 – 2015, a condus Ministerul Mediului, în timpul Guvernării Ponta. Din ianuarie 2017 și până în aprile 2017, când premier era Sorin Grindeanu, Gavrilescu a fost ministru pentru Relația cu Parlamentul. Din aprilie 2017 și până în august 2019 a revenit la Ministerul Mediului, în guvernul Dăncilă.

„ALDE a luat o hotărâre care, din punctul meu de vedere, nu este corectă- nesusținerea unei persoane care este membru ALDE care să poată să meargă să își aleagă viitorul în viață, într-un mod pe care fiecare decide dacă îl face sau nu îl face. Singura decizie care poate fi luată este cea în forurile partidului.
Dacă o să se decidă, o să vedem. Orice decizie poate să fie contestată. Așa scrie la lege. (…)
Dacă președintele Iohannis nu va acceptă, nu va fi nicio problema.
Eu consider că atâta timp cât eu sunt membru ALDE, astăzi, cred că ar trebui să luăm în considerare ALDE. Și ALDE vom fi până când instanța va decide că nu mai suntem ALDE”, a declarat Grațiela Gavrilescu pentru mainnews.ro.

Grațiela Gavrilescu, împreună cu alți 3 miniștri ALDE, și-au dat demisia din Guvern în urmă cu două săptămâni.

„Decizia mea, acum două săptămâni când am ieșit din Guvern a fost pentru că știam că urmează campanie electorală și că ALDE urmează să aibă un candidat propriu. Atunci, eram deja pregătiți de bătălia electorală. Era normal să se întâmple lucrul acesta. Între timp, lucrurile s-au schimbat, ALDE nu mai are candidat propriu, susține un candidat independent. Și atunci mi se pare că nu mai avem niciun fel de logică vis-a-vis de a întrerupe acest proiect început în 2016.

Sunt recunoscută pentru faptul că proiectele începute în 2016 pentru care am fost validați, toți cei care am fost aleși pe listele ALDE pentru un program de guvernare în care românii au avut încredere trebuie să continue”, a mai adăugat Gavrilescu.

 

Articolul Grațiela Gavrilescu, ministru în Guvernele Ponta, Grindeanu și Dăncilă: ALDE vom fi până când instanța va decide că nu mai suntem ALDE apare prima dată în Main News.

Source: New feed