George Simion, acuzat de un fost ministru de la Chișinău că s-ar fi întâlnit cu omul serviciilor rusești / Liderul AUR neagă acuzațiile

51

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, ar fi avut o întâlnire în anul 2011 cu rezidentul serviciului de informații al Federației Ruse (FSB), acuză Anatol Șalaru, ministrul Apărării al Republicii Moldova în perioada 2015-2016. George Simion neagă acuzațiile. 

„(Geooge Simion – n. red.) era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce (…) Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova – n. red.), și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze.

Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (…) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt (…) Mi-a zis că, la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești (…) Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat, a declarat Anatol Șalaru, într-un interviu pentru În Linie Dreaptă.

Simion neagă acuzaţiile

Într-un răspuns pentru Main News, transmis prin intermediul Departamentului de Comunicare al AUR, George Simion a negat informațiile.

„Domnul președinte Simion este un politician și un activist civic foarte cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. În ultimii 20 de ani si-a dedicat întreaga activitate cauzei legate de idealul reintregirii naționale. Printre numeroasele contacte pe care domnul presedinte le-a avut în toată aceasta perioadă, s-au numărat doar persoane publice sau deținătoare ale unor calități recunoscute public. Memoriile unui fost ministru din perioada trista în care Republica Moldova era condusă de controversatul Vladimir Plahotniuc demonstrează că imaginația acestuia ii joaca aceleași feste acum, ca și în vremea când își îndeplinea mandatul oficial la curtea unui oligarh aflat acum pe fugă. Domnul președinte Simion este parlamentar al României, este un politician deschis oricărui dialog și, spre deosebire de domnul Șalaru și personajele din proza sa fantastica, are o biografie publica lipsita de pete sau tonuri de gri”, a transmis AUR.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul George Simion, acuzat de un fost ministru de la Chișinău că s-ar fi întâlnit cu omul serviciilor rusești / Liderul AUR neagă acuzațiile apare prima dată în Main News.

Source: New feed