GCS, date privind capacitatea de testare a României: Peste 800.000 de teste lunar/ Orban: Ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste rapide antigen

20

Grupul de Comunicare Strategică anunță că România poate efectua peste 800.000 de teste COVID-19 lunar. De asemenea, premierul susține că autoritățile intenționează sa achiziționeze un milion de teste rapide antigen, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. Ludovic Orban a precizat că rata de eroare a acestora este mai mică față de cea a testelor rapide care circulau la începutul pandemiei.

”Urmărim cu mare atenţie testele rapide antigen care au apărut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a şi formulat recomandări pentru două tipuri de teste şi încercăm achiziţia acestui tip de testări. (…) Noi ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste în discuţiile pe care le-am avut, numai că ele trebuie găsite efectiv, testele respective, deja există un contract semnat, pe peste 40.000 de teste care vor fi utilizate deocamdată în unităţile de primiri urgenţe”, a declarat, duminică, prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit news.ro

GCS: Peste 800.000 de teste, realizate lunar

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în luna octombrie au fost prelucrate 40.000 de teste pe zi, iar în prezent pot realizate peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste).

Premierul a menționat că pe măsură ce capacitatea de testare crește, se va stabili ce categorii profesionale vor fi testate.

”Pe măsură ce creştem capacitatea de testare vom introduce categorii, numai că nu pot să hotărăsc eu ce categorii, sigur că ar fi bine să putem testa – chiar am vorbit cu domnul primar general care a formulat propunerea asta – medicii din UPU, sigur că ar fi bine să testăm personalul medical care lucrează în spitalele COVID, toate aceste decizi urmează să fie luate de specialiştii din domeniul sănătăţi şi aceste decizii se iau în funcţie de capacitatea de testare pe care o avem”, a spus Orban.

Grafic 1 – evoluția numărului de teste efectuate în România

 

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul GCS, date privind capacitatea de testare a României: Peste 800.000 de teste lunar/ Orban: Ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste rapide antigen apare prima dată în Main News.

Source: New feed