Gabriela Firea propune schimbarea Ordonanței privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice: Din cinci candidaţi, doi să fie de sex feminin

116

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat marţi că propune în Guvern, în scurt timp, schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice, astfel ca din cinci candidaţi, doi să fie de gen feminin. De asemenea, ministrul Familiei vrea şi recunoaşterea familiilor numeroase, prin acordarea unor carduri de reducere.

Ministrul Familiei a anunţat un pachet de proiecte noi care vizează printre altele, sprijinirea familiilor numeroase cu 3 sau mai mulţi copii, îmbunătăţirea vieţii copiilor care trăiesc în medii defavorizate, sau asigurarea egalităţii de şanse pentru femei în cazul ocupării posturilor de decizie.

”O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul.

Firea a mai arătat că se spune că femeile sunt bune la domeniul executiv, dar crede că sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere.

”De aceea, cred că instiutţiile stratului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplă, că le susţin pe femei, că le apreciază şi le promovează”, a mai declarat Gabriela Firea, arătând că este convinsă că acestea nu doresc să fie discrminate pozitiv, dar încă există multe bariere de gen, în întreprinderi de stat şi corporaţii.

Mnistrul Familiei a mai afirmat că trebuie să ne aliniem la regulile de bun simţ şi la standardele europene.

”Sper ca în cel mai scurt timp acest proiect să fie finalizat”, a completat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a mai spus că lucrează la un proiect care este o noutate pentru România. ”Sunt declaraţii foarte frumoase privind susţinerea familiilor numeroase, a familiilor cu trei sau mai mulţi copii, dar la modul concret cu este recunoscută ca şi termen administrativ ideea de familie numeroasă.

Firea a arătat că a stabilit să susţină un proiect prin care aceste familii să fie în primul rând recunoscute ca fiind familii numeroase.

”Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai anunţat că sunt foarte mulţi seniori care nu sunt ajutaţi, iar ministerul Familiei doreşte să implementeze pollitici publice care să îi sprijine pe aceştia atât din punctul de vedere al suportului emoţionat, juridic, dar şi social.

”Sunt nevoi pe care le au aceşti seriosi şi nu ştiu cui să se adreseze. Nu cred că este suficient să primească doar pensie, de multe ori este insifucient pentru a-şi acoperi costurile”, a arătat ea.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Gabriela Firea propune schimbarea Ordonanței privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice: Din cinci candidaţi, doi să fie de sex feminin apare prima dată în Main News.

Source: New feed