Gabriela Firea: Ludovic Orban, chemat în Parlament cu un raport referitor la bugetul pe anul viitor

27

PSD îl va chema în Parlament pe premierul Ludovic Orban pentru a prezenta raportul privind bugetul pe anul 2021, a anunțat prim-vicepreședintele social-democrat și prima care deschide listele partidului pentru Senat în București, Gabriela Firea.

Fostul primar al Capitalei susține că nu înțelege de ce proiectul privind bugetul pe anul viitor nu este urcat în transparență decizională în Parlament.

Astăzi, în şedinţa Comitetului Politic Naţional am luat decizia să facem demersurile necesare să-l chemăm pe premierul Ludovic Orban la Parlament cu un raport referitor la situaţia bugetului pe anul viitor. Nu înţelegem de ce nu este urcat în transparenţă decizională şi în transparenţă publică proiectul de buget pentru anul viitor. Dacă nu este nimic de ascuns, dacă este totul corect faţă de români, de ce nu este publicat bugetul pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă la nivel guvernamental astfel încât toţi românii să afle care sunt intenţiile concrete ale Guvernului cu privire la TVA, de exemplu. Sunt analişti economici, de asemenea consultanţi economici care în această perioadă fac tot felul de calcule şi scheme cum va evolua economia românească în momentul în care TVA va creşte”, a afirmat Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI: PSD: De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? / Replica lui Cîțu: De ce pun proștii întrebări?

Prim-vicepreședintele PSD continuă să propage ideea că TVA-ul va fi mărit în anul 2021, deși niciun reprezentant al Guvernului nu a afirmat acest lucru.

Deci, în acest moment, din punctul nostru de vedere, Guvernul nu îşi mai pune problema dacă să crească TVA, ci cu cât să crească TVA. De aceea, solicităm Guvernului României informaţii clare şi concrete cu privire la bugetul pe anul viitor şi pentru că în acest moment nu dă semne să facă acest lucru de transparenţă faţă de români, am luat în cadrul Comitetului Politic Naţional decizia să fie chemat la raport în Parlament chiar premierul Ludovic Orban. Încă o dată spun: dacă nu are nimic de ascuns, dacă totul este curat, dacă nu se intenţionează majorarea taxelor şi impozitelor şi, de asemenea, implicit majorarea TVA, care îi loveşte pe salariaţii cu venituri mici şi mijlocii, de ce nu este anunţat public şi de ce nu este adus în transparenţă bugetul pe anul viitor”, a adăugat Gabriela Firea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Gabriela Firea: Ludovic Orban, chemat în Parlament cu un raport referitor la bugetul pe anul viitor apare prima dată în Main News.

Source: New feed