Gabriela Firea: Doamna premier nu are cum să fie candidatul PSD de succes/Soluția este crearea unui nou USL

536

Gabriela Firea continuă să o atace pe Viorica Dăncilă pe tema candidaturii acesteia la alegerile prezidențiale. Ea contestă capacitatea lui Dăncilă de a obține un scor bun la prezidențiale și spune că soluția ar fi crearea unui nou USL, format din ALDE și Pro România. 

„Dar câtă vreme în cadrul CEx subiectele doar se pipăie pe deasupra, doar se ating, iar toate celelalte comunicări importante se fac între CEx-uri direct sau indirect de către unii comunicatori precum și de unii analiști care sunt într-o relație de prieteni cu actuala conducere este normal dacă ne simțim lezați, și eu una mă simt, să reacționăm”, a spus Gabriela Firea la Antena3.

Gabriela Firea contestă decizia CEx-ului prin care s-a stabilit ca PSD va merge cu candidat propriu în alegerile prezidențiale.

„Dacă la europarlamentare se obținea un scor foarte bun, de peste 40%, automat se mergea pe varianta clasică – președintele partidului să fie candidatul propriu. Soluția este de a crea o alternativă la ceea ce este acum la Palatul Cotroceni, un nou USL, să-i spunem, o alianță electorală pentru prezidențiale, dar și locale și parlamentare între PSD, ALDE și Pro România, cu cel mai bine plasat candidat.

Câtă vreme doamna premier – cu tot respectul – de 3-4 ani, nu de ieri, azi, nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului, nu are cum să fie candidatul PSD de succes şi nici nu are şanse să crească”, a mai adăugat Gabriela Firea.

Firea vrea vot secret în CEx-ul care va stabili candidatul partidului la prezidențiale:

„Dacă marți, la CEx, ni se indică celor care dorim să mergem undeva anume să depunem o candidatură, la un ghișeu unic pentru predarea CV-urilor de candidatură, cu siguranță voi face aceasta înscriere.  Voi propune CEx să fie un vot secret, pentru că este un vot în legătură cu persoanele. Președintele partidului, care este și premier, ar putea să acționeze niște butoane și să pedepsească organizațiile care nu ar vota cu domnia sa. Congresul trebuie să fie cel care definește candidatul și îl validează și nu Comitetul Executiv”.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul Gabriela Firea: Doamna premier nu are cum să fie candidatul PSD de succes/Soluția este crearea unui nou USL apare prima dată în Main News.

Source: New feed