Gabriela Firea, despre incidentul din sediul Primăriei Capitalei: Putea fi evitat dacă Nicușor Dan nu lua măsura populistă de a permite accesul pe ușa din față

128

Fostul primar al Capitalei și actualul ministru al Familiei, Gabriela Firea, l-a acuzat marți, 23 august, pe Nicușor Dan că ar fi putut evita incidentul petrecut cu o zi în urmă în sediul Primăriei Municipiului București, dacă nu ar fi luat „măsura populistă” de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii. 

Ce s-a întâmplat ieri în clădirea Primăriei Capitalei este un accident tragic! Mă rog pentru sănătatea băiețelului lovit de statuie și sper să își revină cât mai repede. Aș fi făcut asta în liniște, fără comentarii, dar e nevoie să fac niște precizări”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Fostul edil a reacționat după ce Primăria Capitalei a precizat că cele două coloane decorative erau expuse în holul clădirii încă din anul 2016, din timpul mandatului fostului primar PSD.

Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine și în acest caz, spunând că statuia respectivă se află în primărie din timpul mandatului meu. Și clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar și de pe vremea celorlalți primari generali(…)Și statuile, Simfonie Roz și Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo: au fost cumpărate încă din anul 2010 pentru a ajunge în sediul primăriei și se află în lista monumentelor de for public ale Municipalității”, este răspunsul Gabrielei Firea.

Ministrul l-a acuzat pe primarul general că ar fi putut evita situația, dacă nu adopta la începutul mandatului „o măsură populistă”.

Situația putea fi evitată dacă Nicușor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii. Acest acces nu era întâmplător permis doar delegațiilor oficiale pe ușa principală a clădirii.

Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny. Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite ale unei acțiuni făcute pentru “ a da bine” în spațiul public”, a mai precizat fostul primar.

Totodată, Firea susține că Primăria Capitalei funcționează într-o clădire reabilitată în anul 2016 și că a fost efectuată recepția la finalizarea lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Un copil a ajuns în stare gravă la spital, după ce o statuetă a căzut peste el în Primăria Capitalei UPDATE

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Gabriela Firea, despre incidentul din sediul Primăriei Capitalei: Putea fi evitat dacă Nicușor Dan nu lua măsura populistă de a permite accesul pe ușa din față apare prima dată în Main News.

Source: New feed