Gabriela Firea: Dăncilă mi-a propus să fiu comisar șef european

417

Gabriela Firea spune că premierul demis Viorica Dăncilă i-a propus să fie comisar european. Edilul Capitalei spune că a refuzat propunerea pentru că vrea să-și ducă la final mandatul de primar general al municipiului București. 

„Vreau public să-i mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, pentru că astăzi (marți – n.r.) în jurul orei 1:00, cred, în jurul prânzului, m-a sunat și mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României să am această calitate de candidat la poziția de comisar european. I-am mulțumit foarte mult pentru intenția pe care o are, pentru gândul pe care l-a exprimat. Mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate direct din partea populației, după președintele României și am rezultate bune în această poziție. I-am mulțumit pentru apreciere, dar i-am spus că la fel ca domnia sa, și eu vreau să-mi duc mandatul la bun sfârșit, până în ultima zi”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Viorica Dăncilă l-a propus, marți, pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României, motivând că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen i-a cerut acestul lucru pentru că dorește ca nominalizarea să se facă fără întârziere.

Primele două propuneri de comisari europeni din partea României, Rovana Plumb și Dan Nica, au fost resipinși.

 

Volume 90%

 

Știre în curs de actalizare 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Gabriela Firea: Dăncilă mi-a propus să fiu comisar șef european apare prima dată în Main News.

Source: New feed