FOTO Incident în timpul discursului lui Viktor Orban, susținut în Băile Tușnad: Un bărbat a fost scos din mulțime după ce a afișat un banner cu mesajul „Transilvania, pământ românesc!”

122

Un bărbat a afişat un banner cu mesajul „Transilvania, pământ românesc!” sâmbătă, 23 iulie în timpul discursului premierului maghiar, Viktor Orban, în cadrul Universității de Vară de la Băile Tuşnad, notează News.ro.

Mesajul complet era „Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul ”Tusvanyos, etern!” sub care se desfăşoară în acest an lucrările „Universităţii de Vară Balvanyos”, de la Băile Tuşnad.

Deși evenimentul se desfășura în România iar Transilvania este parte a statului român, fapt recunoscut și de Ungaria, bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de etnicii maghiari prezenți la eveniment, aceștia încercând să acopere bannerul.

Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime şi îndepărtat din zona în care are loc evenimentul.

Imagini de la eveniment: 

Sursa foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Articolul FOTO Incident în timpul discursului lui Viktor Orban, susținut în Băile Tușnad: Un bărbat a fost scos din mulțime după ce a afișat un banner cu mesajul „Transilvania, pământ românesc!” apare prima dată în Main News.

Source: New feed