FOTO Cum arată avionul de lux cu care s-a deplasat Iohannis în Japonia

25

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează în această săptămână o vizită oficială în Japonia, urmată de o vizită de stat în Singapore. Cum România nu mai are un avion prezidențial, Administrația Prezidențială a închiriat o aeronavă de la compania luxemburgheză Global Jet.

Nu este însă un avion oarecare. Potrivit publicației de specialitate BoardingPass, șeful statului a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda cu un avion Boeing 737-900ER, configurat VIP, capabil să transporte doar 19 pasageri.

Conform aceleași surse, deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku.

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de 2 ore și 48 minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de 9 ore.

Miercuri, 8 martie, președintele Iohannis a zburat cu aceeași aeronavă de la Tokyo la Osaka pentru a participa la o întrevedere cu autoritățile locale din Kyoto.

Imagini din avionul cu care a călătorit Klaus Iohannis

Articolul FOTO Cum arată avionul de lux cu care s-a deplasat Iohannis în Japonia apare prima dată în Main News.

Source: New feed