FOTO A doua rundă de alegeri cu scandal pentru șefia PNL Timișoara. Ludovic Orban amenință cu sancțiuni / Răspunsul lui Alin Nica

50

Alegerile interne ale filialei Partidului Național Liberal (PNL) Timișoara, organizate sâmbătă, 31 iulie, au fost din nou marcate de un scandal, pentru că liberalii au fost nemulțumiți de regulile impuse de conducerea interimară a organizației, relatează News.ro.

Conducerea interimară a organizației, asigurată de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a impus ca participanții să fie înregistrați și să primească o brățară pentru a putea vota, în timp ce persoanele care nu și-au regăsit numele pe convocatorul de ședință nu au fost primite în incinta Mall-ului din Timișoara, unde sunt organizate alegerile.

Forțele de ordine ale centrului comercial au intervenit, după ce liberalii au început să se certe, în timp ce poliția a rămas să supravegheze intrarea în mall.

Pentru șefia PNL Timișoara se luptă viceprimarul municipiului, Cosmin Tabără, susținut de conducerea interimară a PNL Timiș, anume Alin Nica, cel care s-a arătat de partea lui Florin Cîțu, și deputatul Claudiu Chira, susținut de tabăra fostului candidat Raul Ambruș, suspendat din partid după precedentul scandal de la alegeri, din 3 iulie.

Într-un final, alegerile au fost câștigate de Cosmin Tabără, în timp ce Raul Ambruș a anunțat că va contesta rezultatul alegerilor.

Alegeri reluate după un alt scandal

Alegerile pentru conducerea PNL Timișoara au fost organizate prima dată sâmbătă, pe 3 iulie, dar numărul delegaților prezenți a aprins spiritele între taberele celor doi contracandidați de atunci, Cosmin Tabără și Raul Ambruș, arată News.ro.

Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, și susținătorii lui Cosmin Tabără au părăsit sala, în timp ce susținătorii lui Raul Ambruș au rămas și au format o nouă comisie de alegeri, alegându-l pe consilierul local drept președinte al PNL Timișoara, lucru ce i-a adus suspendarea acestuia din partid și interdicția de a mai candida la alegerile de sâmbătă, 31 iulie.

Președintele PNL amenință cu sancțiuni

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, i-a atacat pe liderii PNL Timiș care îl susțin pe Florin Cîțu, anume Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere, considerând că ar fi încălcat „grosolan democrația internă”.

Le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a scris Orban, pe Facebook.

Astfel, Ludovic Orban amenință că îi va sancționa pe cei vinovați și va anula alegerile de la Timișoara, desfășurate cu „încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere”.

Răspunsul lui Alin Nica

Președintele Consiliului Județean Timiș și liderul interimar al filialei PNL din județ, Alin Nica, îl atacă pe Orban, punându-l în aceeași oală cu „gruparea bătăușilor” ce îi susțin pe Raul Ambruș și Claudiu Chira.

Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal. Legat de statutul PNL, e bine că Ludovic Orban îl apără, dar și mai bine ar fi să-l citească înainte să acționeze”, a spus Alin Nica.

Susținător al lui Florin Cîțu la Congresul din 25 septembrie, Nica arată că tabăra Orban din filiala PNL ar fi adus un prejudiciu de imagine imens organizației.

Comportamentele total condamnabile manifestate azi de gruparea Ambruș – Chira nu au nicio legătură cu valorile PNL și nici cu spiritul democratic care a consacrat Timișoara(…)În ciuda zgomotului de fundal, vă asigur că totul va reintra curând în normal pentru că avem foarte multe lucruri bune de făcut pentru timișoreni”, a adăugat președintele CJ Timiș.

Marcel Ciolacu intervine: Voi sunteți urmașii Brătienilor?

Principalul lider al opoziției, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, arată că scandalul alegerilor din PNL Timișoara ar fi imaginea perfectă a unui partid de „terchea-berchea și mațe-fripte cu foamea-n gât care au lăsat România neguvernată, pentru a-și căra pumni în cap în disputele interne”.

Iohannis a cules ce a semănat: PNL- partidul său, a ajuns să facă alegeri cu poliția la ușă!(…)Grav este că acești iresponsabili ar trebui să se ocupe de destinele țării! De economie, de pandemie, de educație! În timp ce ei se îmbrâncesc și se înjură ca la ușa cortului pentru ciolan: – S-au raportat 156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 – Vama Giurgiu este blocată de sute de turiști care se întorc în țară! Și sunt doar câteva dintre ADEVĂRATELE probleme ale românilor!”, a reacționat Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Imagini de la alegerile de sâmbătă, 31 iulie, din Timișoara:

Inquam Photos / Virgil Simonescu Inquam Photos / Virgil Simonescu Inquam Photos / Virgil Simonescu

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Articolul FOTO A doua rundă de alegeri cu scandal pentru șefia PNL Timișoara. Ludovic Orban amenință cu sancțiuni / Răspunsul lui Alin Nica apare prima dată în Main News.

Source: New feed