Fostul primar din Focșani, Bacinschi Gabriel, trimis în judecată de DNA

462

Fostul primar din Focșani, Bacinschi Decebal-Gabriel (PSD), a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție- Secția de combatere a corupției, pentru abuz în serviciu.  Acesta ar fi dat un contract unei firme agreate și a plătit lucrările știind că prețul e supraevaluat. 

În judecată a mai fost trimisă și Maria Cristina Costum, la data faptei Șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Focșani, pentru complicitate la abuz în serviciu „dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.”

Celor doi inculpați li se va pune sechestru asupra unor bunuri imobile, conform procurorilor.

Comunicat integral DNA:

BACINSCHI DECEBAL-GABRIEL, la data faptei primar al Municipiului Focșani, județul Vrancea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

COSTIN MARIA-CRISTINA, la data faptei șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, județul Vrancea, sub aspectul săvârșirii complicității la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focșani, cu intenție, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii – Municipiul Focșani” și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deși știa că prețul acestora este supraevaluat.

În ambele situații, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă.

În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, a întocmit și avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv și ulterior pentru efectuarea plăților.

De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată.

Primăria Municipiului Focșani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: Justiție curată

Articolul Fostul primar din Focșani, Bacinschi Gabriel, trimis în judecată de DNA apare prima dată în Main News.

Source: New feed