Fostul manager al Spitalului Sapoca, apropiat al PSD. Viorica Mihălașcu deține două case, două terenuri și bijuterii de 5.000 euro

463

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, unde au fost omorâți cinci oameni și alți opt au fost răniți de către un pacient, este prezentat de presa locală drept un apropiat al PSD. Ministrul Sănătății a anunțat azi că Viorica Mihălașcu și-a dat demisia. Fostul manager al unității medicale deține, conform declarației de avere, două case și două terenuri în Buzău, precum și bijuterii în valoare de 5.000 euro.

Viorica Mihălașcu, o apropiată a Partidului Social Democrat.

Potrivit presei locale, Mihălașcu este suținută de PSD, fiind și membru în această formațiune. Ea a mai ocupat funcția de șef al Direcției de Sănătate Publică Buzău. Soțul acesteia, Gabriel Mihălașcu, a fost consilier municipal PSD, dar și-a pierdut poziția fiindcă Agenția Națională de Integritate i-a declarat mandatul incompatil. Ulterior, acesta a devenit director tehnic la Serviciul de Ambulanță Buzău, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Fostul manager deține patru proprietăți și bijuterii de 5.000 euro

Conform ultimei sale declarații de avere, Mihălașcu Viorica deține un teren intravilan dobândit prin moștenire și un teren intravilan pe care l-a cumpărat, în Buzău. Totodată, aceasta deține două case, una moștenită și una cumpărată, în același oraș.

Fostul director al Spitalului Săpoca mai deține bijuterii în valoare de 5.000 de euro. Potrivit documentului oficial completat în anul 2018, Mihălașcu Viorica a avut venituri de 140.226 de lei de la SPMS Săpoca.

Din declarația de avere a soțului acesteia, Gabriel Mihălașcu, reiese că fostul consilier PSD nu deține terenuri, clădiri, autoturisme sau conturi în bancă. Singurele lucruri trecute în document sunt veniturile acestuia, și anume, 22.747 de lei de la Compania de Apă Buzău și 7.023 de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău.

Sorina Pintea: Este un incident nefericit, nu are nicio legătură cu politicul

Ministrul Sănătății susține că tragedia de la unitatea medicală este doar un incident nefericit.

„Este un incident nefericit, dar nerespectarea procedurilor duce la astfel de situatii, Nu are nicio legatura politicul, doar ca cineva nu si-a respectat atributiile”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a anunţat că managerul a demisionat, menţionând că a va fi înaintată o plângere penală pe numele celor care asigurat permanenţa în seara respectivă.

Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca din județul Buzău a omorât, duminică, patru pacienți și a rănit alți nouă cu un stativ de perfuzie. Pacienții răniți grav au fost transferați la spitalele din București, însă, o altă femeie de 88 de ani a decedat între timp, făcând stop cardiac.

Sorina Pintea a criticat-o pe Mihălașcu, susținând că a fost vorba de proastă organizare, managerul având și atribuția de acordare a actului medical la timp.

”Proastă organizare a activității. Managerul are și atribuția de acordare a actului medical la timp. Mă refer la modul de organizare a structurii cu paturi, la organizarea concursurilor de angajare”, a declarat Sorina Pintea.

Foto: SănătateaBuzoiană

Articolul Fostul manager al Spitalului Sapoca, apropiat al PSD. Viorica Mihălașcu deține două case, două terenuri și bijuterii de 5.000 euro apare prima dată în Main News.

Source: New feed