Fostul director juridic al ASSMB, acuzaţii pentru Firea: S-au plătit WC-uri de 230 de lei cu 3.500 de lei

410

Lavinia Coţofană, fost director juridic al Administraţiei Spitalelor din Bucureşti, o acuză pe Gabriela Firea de fraudarea bugetului Primăriei Capitalei prin achiziţii supraevaluate. Coţofană susţine că a fost demisă după ce şi-a exprimat intenţia de a sesiza parchetul cu privire la cheltuielile pentru construcţia spitalului Victor Gomoiu.

„În mandatul doamnei Firea s-au plătit WC-uri de 230 de lei cu 3.500 de lei plus TVA. În mandatul doamnei Firea au fost acceptate uşi pentru sălile de operaţie cu preţ de trei-patru ori mai mare, care nu respectă normele DSP”, a declarat Lavinia Coţofană la Digi24.

Fostul director juridic al ASSMB s-a ocupat de procesul deschis de constructorul care a realizat spitalul Gomoiu, societatea solicitând sume suplimentare pentru lucrări.

Coţofană: Am constatat fapte penale

Fostul director juridic al ASSMB susţine că după preluarea funcţiei a constatat comiterea unor fapte penale.

„Am constatat, vă spun direct, fapte penale. Adică: decontări de lucrări inexistente, supraevaluări, faptul că la fața locului se regăseau aparaturi de capacitate mult mai mică decât cea plătită. Am vorbit cu conducerea instituției, spunând că sunt fapte penale și că suntem obligați să sesizăm Parchetul. La un moment dat, am aflat și de existența unui raport al Corpului de control al premierului Tudose, act care nu mi-a fost prezentat de către angajații ASSMB, deși eu îi reprezentam în litigiu.

Recepţia şi atestările că în teren se află respectivele lucrări au fost făcute în mandatul doamnei primar Firea. (…) Neregulile au început în vechiul mandat, dar neregulile au fost perpetuate şi banii au fost decontaţi în mandatul doamnei Firea, care la momentul la care a constatat concluziile Raportului Corpului de Control al premierului Tudose trebuia să ia măsurile prevăzute de lege. Deci, contractul acesta se puteau face lucruri. Un contract oneros, un contract prin care este înşelată instituţia publică, nu eşti obligat să-l execuţi. În mandatul doamnei Firea s-au decontat lucrări care nu există, s-au decontat aparaturi de capacitate mult mai mare decât cele efectiv în teren.

Procesul de la Gomoiu, senzaţia mea personală este că trebuia să fie un proces simulat, trebuia pierdut, ca să se consfinţească furtul dinainte. Este opinia mea personală. Mă face să afirm acest lucru faptul că experţii din dosar nu au fost plătiţi, la momentul la care am început să vedem neregulile am devenit, după cum vedeţi, persona non grata. (…) De ce nu m-a lăsat să câştig litigiul?”, ”, a completat Coțofană.

Aceasta a afirmat că în privinţa spitalului şi a deconturilor de la „Victor Gomoiu” este vorba despre „furt din banul public” și o acuză pe Gabriela Firea că minte.

PMB: Lucrările nu au fost supraevaluate

„Lucrările achitate de Primăria Capitalei pentru spitalul Gomoiu în mandatul Gabrielei Firea nu au fost supraevaluate. Toate plățile pentru acest proiect s-au făcut cu respectarea legii.

Dezmințim ferm și categoric informația conform căreia „Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB”. Primarul General al Capitalei nu are atribuții în recrutarea angajaților pentru instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei.

(…)

Dna Lavinia Coțofană a fost angajată la ASSMB, în baza unui concurs, în ianuarie 2019, în funcția de inspector 1, ulterior fiind promovată temporar pe o funcție de conducere (director juridic), în aprilie 2019. În luna octombrie, promovarea temporară a fost revocată de directorul general al ASSMB, începând cu 1.11.2019.

Ulterior angajării la ASSMB, conducerea administrației a aflat că doamna Lavinia Coțofană a fost exclusă din magistratura pe motive disciplinare. Codul Administrativ prevede interdicția explicită ca persoanele care au fost sancționate disciplinar cu desfacerea contractului de muncă să mai ocupe funcții de conducere.

De altfel, de la data numirii temporare a doamnei Lavinia Coțofană în funcția de Director al Direcției Juridice, toate litigiile câștigate sau aflate în curs de soluționare care fac obiectul dosarelor aflate pe rolul instanțelor judecătorești au la bază acte cu caracter procesual întocmite exclusiv de consilierii juridici angajați ai Direcției Jurdice ASSMB. Așadar, dna Lavina Coțofană nu a avut niciun aport în întocmirea acestora și/sau strategiilor de apărare.

Lavinia Coțofană nu avea mandat de reprezentare din partea spitalelor pe care susține că le-a reprezentat în instanță”, transmite PMB.

Articolul Fostul director juridic al ASSMB, acuzaţii pentru Firea: S-au plătit WC-uri de 230 de lei cu 3.500 de lei apare prima dată în Main News.

Source: New feed