Florin Roman: Singura soluţie pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea / Demisia lui Marcel Ciolacu, o cacealma

97

În contextul în care Marcel Ciolacu și parlamentarii USR și-au anunțat demisiile din legislativ pentru, spun ei, a nu beneficia de „pensie specială”, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a declarat marți că singura soluție pentru eliminarea acestui tip de beneficiu reprezintă abrogarea articolului 11 din Statutul senatorilor şi deputaţilor.

„PNL nu acceptă acest privilegiu pentru parlamentari, acela al pensiilor speciale, PNL fiind adeptul constant al pensiilor plătite în baza contribuţiilor. Din punctul de vedere al PNL, singura soluţie pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea articolului 11 din Statutul senatorilor şi deputaţilor şi nu există o altă soluţie care să rezolve pe deplin întreaga problemă. Astăzi, am depus la primele ore ale dimineţii o solicitare de convocare a Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului (…) pentru ora 10,00. Aşteptăm ca Birourile permanente să trimită la Comisia de statut proiectul de lege al PNL, care este blocat din luna iunie de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, pentru a fi dezbătut şi votat astăzi în plen”, a declarat Roman, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Florin Roman a catalogat demisia din Parlament a lui Marcel Ciolacu drept „o cacealma”, deoarece aceasta nu ar echivala cu pierderea „pensiei speciale”.

„Am văzut în aceste zile o atitudine a vechii clase politice, reprezentată de domnul Ciolacu şi domnul Dragnea. Practic, asistăm la o reacţie la indigo a ceea ce s-a întâmplat în 2016 când domnul Ciolacu şi domnul Dragnea au jucat o mare cacealma. Şi-au depus în data de 19 demisiile, însă acestea nu au fost finalizate, conform statutului, cu vot în plen, ci doar printr-un memorandum la nivelul Biroului permanent. Acest memorandum este insuficient pentru a finaliza procedura parlamentară prin demisie”, a mai spus Florin Roman.

Context

Tema „pensiilor speciale”, adică acel tip de pensii care se abat de la principiul contributivității a stârnit numeroase polemici în ultimii ani. De astfel de venituri beneficiază magistraţi, cadre militare, polițiști, diplomați, piloți de avion, primari, parlamentari, etc. S-a ajuns până în situația în care „pensiile speciale” au depășit în sondajele de opinie chiar și corupția la capitolul celor mai mari probleme ale României în viziunea cetățenilor.

CITEȘTE ȘI: Dan Barna: Deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu primi pensie specială

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

Sursa foto: Facebook / Florin Roman

 

Articolul Florin Roman: Singura soluţie pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea / Demisia lui Marcel Ciolacu, o cacealma apare prima dată în Main News.

Source: New feed