Florin Cîțu: Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena

33

Florin Cîțu susține că una dintre dorințele sale pentru România ar fi ca regiunile țării să fie unite prin autostrăzi. Premierul arată că statul „are restanțe” pe care trebuie să le plătească față de cetățeni, menționând că Autostrada Sibiu-Pitești ar urma să fie finalizată în următorii 5 ani. 

Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena să bea o cafea. Vreau să trecem Carpații cu autostrada, e foarte important pentru mine. Trebuie să unim România: și Ardealul și Moldova și Muntenia să fie unite și prin autostrăzi. E important, că așa le dezvoltăm pe toate”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul podcastului „Fain&Simplu cu Mihai Morar”.

Premierul a precizat că, odată ce vor fi conectate, regiunile României se vor putea dezvolta „natural”.

Nu trebuie să faci vreun plan național. Toată lumea vine cu un plan național de dezvoltare. Eu nu cred în așa ceva – planuri pe 20-30 de ani care îți spun investim aici, aici. Nu. Capitalul se duce acolo unde randamentul e cel mai mare. Oricât de interesanți și inteligenți am fi noi, nu știm mai bine decât persoanele private – cei care-și asumă riscul, până la urmă, ce să facă cu banii lor. Noi doar trebuie să le creăm niște condiții în care să dezvolte”, a adăugat premierul.

Cîțu a mai precizat că își dorește ca România să devină competitivă la nivel global.

Noi tot spuneam că avem oameni buni, avem tehnologie, avem de toate şi tot suntem ocoliţi de investitorii străini. Ceva nu se aşează cum trebuie. Trebuie să fim competitivi, trebuie să fim şi noi acolo, în ring, să ne batem. Şi am hotărât că nu mai stăm acasă să vină investitorii după noi, ci o să mergem noi după ei”, a precizat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu: Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena apare prima dată în Main News.

Source: New feed