Florin Cîțu: Toţi miniştrii sunt evaluaţi pe aceleaşi obiective. Trebuie să arate transparență, că e banul public

247

Florin Cîțu a anunțat că toți miniștri din Guvern vor fi evaluați ținând cont de aceleași criterii și a precizat că pentru fiecare membru al Cabinetului ar urma să existe o analiză lunară în acest sens. Prim-ministrul susține că numărul persoanelor ce fac parte din Consiliile de Administrație va fi redus.

Toţi miniştrii sunt evaluaţi pe aceleaşi obiective. Cred că toţi miniştrii trebuie să arate transparenţă, că e banul public. Am spus de la început că trebuie să eliminăm risipa, furtul banului public. Am spus de digitalizare, de transparentizare. Am fost primul care a venit cu aşa ceva, la Ministerul Finanţelor. Am fost singurul care a reuşit să reducă cheltuielile de personal într-un an complicat, an electoral. Am făcut şi reorganizare. Aşa vreau să fac pentru toată ţara. E foarte important să eliminăm risipa”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la B1 TV.

Prim-ministrul susține că Guvernul va da o Ordonanță de Urgență prin care numărul membrilor în Consiliile de Administrație ar urma să fie redus.

Am cerut miniştrilor să vină cu programe de restructurare pentru companii şi nu au venit. Nu există scuze. Am zis că se va face o evaluare la mijlocul anului. Miercuri cred că vom avea un memorandum, un fel de fişă de parcurs, obiectivele de asumat în funcţie de buget pentru fiecare minister. Vom merge lunar şi vom evalua cum merg lucrurile. Românii vor vedea în fiecare lună cum evoluează fiecare ministru. Dacă putem să facem un fel de aplicaţie să vedem performanţa. Dacă vreţi să-i spuneţi carnet de note, carnet de note, că suntem în slujba oamenilor”, a spus Cîțu.

Premierul a adăugat că, la rectificarea bugetară, unele ministere ar putea primi mai puține fonduri.

Vom vedea şi public cum se întâmplă lucrurile, dar în buget scrie clar că execuţia bugetară la rectificare, pentru cei care nu au făcut execuţia conform trimestrializării, acei bani se pot ajusta. Deci putem reduce bugetele ministerelor respective. Deci nu ne mai permitem să aruncăm bani. Anii trecuţi puteai să ai execuţie proastă până la finalul anului. Adică te împrumutai şi la final vedeai că ministerul îţi trimitea banii înapoi. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Într-o discuţie cu directorii economici din ministere, de anul trecut, am spus că dacă se va întâmpla aşa ceva vor merge acasă, că mă certam la fiecare rectificare bugetară că voiau bani”, a precizat Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Florin Cîțu: Toţi miniştrii sunt evaluaţi pe aceleaşi obiective. Trebuie să arate transparență, că e banul public apare prima dată în Main News.

Source: New feed