Florin Cîțu, nemulțumit de „superimunitățile” pentru magistrați din proiectul pentru desființarea SIIJ

39

Prim-ministrul Florin Cîțu s-a declarat nemulțumit de forma în care proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a trecut de Camera Deputaților, ce cuprinde amendamentul prin care magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM. 

„Nu sunt foarte mulțumit de varianta care a trecut. Cea mai bună variantă este cea care a trecut prin Guvern”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, la Digi 24.

La proiectul de lege pentru desființarea SIIJ adoptată de Guvern, deputații au mai adăugat un amendament prin care judecătorii sau procurorii vor putea fi trimiși în judecată numai cu acordul Secției pentru judecători sau Secției pentru procurori din cadrul CSM.

Inițiativa legislativă urmează să fie dezbătută în Senat, unde, potrivit surselor Mainnew.ro, există posibilitate ca această prevedere, solicitată expres de UDMR, să fie eliminată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu, nemulțumit de „superimunitățile” pentru magistrați din proiectul pentru desființarea SIIJ apare prima dată în Main News.

Source: New feed