Florin Cîțu: N-o să dăm vești proaste populației. Noi am luat de bună ce au spus toți cei de la PSD, că sunt bani de pensii și salarii

423

Ministrul propus pentru finanțe în guvernul Orban, Florin Cîțu, a declarat că liberalii nu au luat în calcul o posibilă amânare a creșterii pensiilor în 2020, fiindcă au încredere că social-democrații nu mint atunci când susțin că sunt bani pentru salarii și pensii.

„Deocamdată nu luăm în calcul acest scenariu. Noi am luat de bună ce a spus ministrul finanțelor publice și ce au spus toți cei de la PSD, că sunt bani de pensii și salarii. Dacă nu sunt, vom vedea când vom ajunge acolo, dar ei spun că sunt bani de pensii și salarii, deci nu avem de ce să ne uităm la acest scenariu. N-o să dăm populației vești proaste”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.ro.

Întrebat cum va echilibra bugetul dacă nu se scad bani din pensii și salarii, liberalul a răspuns că în bugetul din 2019 sunt 21 de miliarde de lei care pleacă de la bugetul de stat către companiile de stat, în condițiile în care aceste companii ar trebui să se finanțeze 100% din venituri proprii.

„Aici este o ciudățenie. Trebuie să ne uităm cum de ajung acești bani la aceste companii. În același timp, vorbim de fonduri europene, care vor avea importanță în construirea viitorului buget. Referitor la ce spun cei de la PSD despre pensii și salarii. Interesant este că ei spun că dacă erau la putere, ei puteau să le plătească, noi nu putem să le plătim. Eu vă spun că vom face legea bugetului de stat, vom veni cu ea în Parlament luând în considerare legislația în vigoare și veți vedea că vom putea să mergem mai departe cu legislația în vigoare. Sunt mai multe lucruri acolo, dar dați-mi voie la o săptămână-două după ce ajung la Ministerul Finanțelor Publice, venim și cu rectificarea bugetară și venim și cu o imagine reală și cu soluții”, a cerut Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre Teodorovici: Nu îl judec, îl vor judeca colegii din PSD

Liberalul a vorbit și despre atmosfera tensionată în care a fost audiat, luni, în Comisia pentru buget, la sfârșitul căreia a primit aviz negativ. Ministrul demis al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut un limbaj neadecvat în cadrul ședinței.

„Din păcate, deși am cerut decență – pentru că este o comisie importantă și era o audiere importantă și nu ne uitam doar noi, în România, la această audiere, să știți că se uită la noi și agenții de rating, și instituții internaționale, suntem pe final de an, suntem cu deficitul unde este și toată lumea vrea să știe de fapt ce urmează – de aceea am cerut decență și mare atenție în afirmații. Din păcate, ați văzut și dvs că cei de la PSD au venit acolo cu un anumit scop, președintele executiv al partidului a venit acolo cu o anumită agendă, pe care au urmat-o toți colegii domniei sale”, a spus liberalul.

Cîțu: Poate că vom auzi de la doamna premier ceva

Cîțu spune că nu înțelege de ce se comportă așa Eugen Teodorovici vis-a-vis de el, însă nu vrea să îl judece, fiindcă va fi judecat de familie, prieteni și colegi din PSD.

„Poate că vom auzi de la doamna premier ceva, pentru că știți foarte bine că domnia sa mereu spune că se bate cu bărbații, ce misogini sunt cei din opoziție, ne spune că este neconflictuală, dar uite, are lângă ea, nr. 2 în partid, un om care de fiecare dată, în aceste condiții, se comportă așa cum am văzut astăzi”, a comentat Cîțu.

Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu: N-o să dăm vești proaste populației. Noi am luat de bună ce au spus toți cei de la PSD, că sunt bani de pensii și salarii apare prima dată în Main News.

Source: New feed