Florin Cîțu: Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului. Este momentul să dăm un restart acolo

220

Florin Cîțu a reacționat, după ce Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ce n-ar fi fost publicate în Monitorul Oficial de la începutul anului 2021. Prim-ministrul a precizat că instituția ar avea nevoie de un „restart”. 

Este o singură hotărâre de CNSU care a fost aprobată. Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului, poate că este ceea ce vor să facă colegii mei în Parlament acum justificat dacă Avocatul Poporului are o astfel de opinie. Este momentul să dăm un restart acolo. Hotărârile CNSU toate au fost prezentate şi comunicate publicului şi acesta este rolul hotărârilor CNSU. După cum ştiţi dumneavoastră, sunt sigur că o ştiu şi cetăţenii Românei: prin hotărâre de guvern se aprobă măsurile legate de COVID, acestea se publică după aceea în Monitorul Oficial. Era simplu de verificat. Îi voi răspunde doamnei Avocat al Poporului oficial, dar mă surprinde la acest nivel să vină o astfel de cerere”, a declarat Florin Cîţu, la finalul ședinței de Guvern de Miercuri.

Context

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), ce nu au  fost publicate în Monitorul Oficial de la începutul anului 2021, condiție pentru intrarea în vigoare a unui act normativ.

Renate Weber îi cere explicații lui Florin Cîțu în legătură cu trei Hotărâri ce nu ar fi fost publicate nici pe site-urile oficiale și nici în Monitorul Oficial.

Instituţia Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu în urma constatării, pe de o parte, a faptului că niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de către CNSU nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Înssă, în timp ce hotărârile CNSU nr. 1 – 11 şi nr. 15 – 20 din anul acesta au fost postate pe site-urile oficiale, hotărârile nr. 12/2021, 13/2021 şi nr. 14/2021 nu au fost publicate nici un Monitorul Oficial, nici pe aceste site-uri”, se arată în adresa Avocatului Poporului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu: Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului. Este momentul să dăm un restart acolo apare prima dată în Main News.

Source: New feed