Florin Cîțu: În guvernarea PSD, România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rând. Poate astăzi își vor cere scuze

32

Florin Cîțu susține, cu câteva ore înainte de întâlnirea cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe marginea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), că România a avut cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană 3 ani la rând, în timpul guvernării social-democrate. Premierul arată că România este pe locul 6 în UE, în acest moment, cu o rată a inflației de 2,7%.

O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii”, a scris premierul, pe Facebook.

Florin Cîțu a precizat că Guvernul pregătește măsurile economice pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura „cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii”.

Asta înseamnă guvenare pe principii liberale(…)În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”. Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a adăugat Florin Cîțu.

Cîțu, întâlnire cu PSD pe tema PNRR

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că se va întâlni, joi, cu reprezentanții Partidului Social Democrat pentru a discuta pe marginea Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Mâine (n.r. – joi) voi avea o întâlnire cu reprezentanții Partidului Social Democrat. Când am făcut bugetul, am invitat Partidul Social Democrat să vină cu idei. Să vedem dacă va veni mâine de la ora 15:00”, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Plenul reunit al Parlamentului trebuie să ratifice, cu o majoritate de două treimi, creșterea contribuției României la bugetul Uniunii Europeane, în mod excepțional și temporar, la 2% din din venitul național brut (VNB) pentru finanțarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, acesta fiind și principalul motiv al atitudinii binevoitoare a premierului Cîțu față de liderul, cu care s-a contrat puternic în ultimii ani.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu: În guvernarea PSD, România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rând. Poate astăzi își vor cere scuze apare prima dată în Main News.

Source: New feed