Florin Cîțu: Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate

40

Florin Cîțu, candidatul acceptat de PNL, USR PLUS și UDMR pentru funcția de prim-ministru, a declarat sâmbătă seară, după o nouă rundă de negocieri, că cele trei formațiuni au agreat două treimi dintre capitolele de guvernare, printre care se numără finanţele, fondurile europene și digitalizare, urmând ca duminică să fie abordate teme precum sănătatea şi justiţia.

„Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (n.r. – duminică) sau cel târziu luni şi apoi să avem un guvern învestit cât mai curând şi să putem să implementăm aceste măsuri”, a declarat Florin Cîţu.

Reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns vineri la un acord în privința împărțirii portofoliilor în viitoarea coaliție de guvernare. Liberalii vor avea, pe lângă funcția de prim-ministru, cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban, dar și nouă ministere, între care se află și mult râvnitul portofoliu al Finanțelor. Alianța USR PLUS a reușit să obțină șase ministere, între acestea regăsindu-se Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor, unde cel mai probabil ar urma să fie numit Cătălin Drulă.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, despre nemulțumirile din PNL: Niciodată nu pot fi toți mulțumiți

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Florin Cîțu: Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate apare prima dată în Main News.

Source: New feed