Florin Cîțu, despre PNRR: Suntem în negocieri. Nu văd în acest moment nicio problemă

16

Florin Cîțu susține că nu există nicio problemă referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență și a precizat că, în acest moment, sunt purtate negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pe marginea proiectelor incluse în PNRR.

Noi avem nişte priorităţi în România pe care le susţinem, dar este clar că aceste priorităţi trebuie puse în acest sistem pe care îl are Comisia Europeană, de a avea aceşti bani. Suntem în perioada de negociere, ştiţi foarte bine că doar o ţară a depus până acum acest program. Nu văd în acest moment nicio problemă”, a declarat, luni, prim-ministrul Florin Cîțu.

Premierul îi ia apărarea ministrului Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și susține că nu a greșit cu nimic în elaborarea și negocierea PNRR.

Suntem în negocieri. Ştiţi foarte bine structura, există un mandat pentru Minister de a negocia această formă a PNRR care are o sumă mai mare, iar coordonarea negocierilor se face…eu sunt cel care coordonează”, a adăugat premierul.

Cîțu susține că PNRR are o „supracontractare”, în condițiile în care proiectele prezentate în fața Comisiei Europene însumează 40 de miliarde de euro, iar suma ce poate fi accesată de România este de 29,2 miliarde de euro.

A fost decizia coaliţiei de a merge cu o sumă mai mare şi acum negociem. Încă nu avem o formă finală. Vom vedea care vor fi proiectele în forma finală. În acest moment negociem cu Comisia Europeană şi vom susţine priorităţile de dezvoltare pentru România bineînţeles în condiţiile pe care le doreşte Comisia Europeană”, a afirmat Florin Cîțu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cristian Ghinea: Vom merge pe calendarul de depunere pe 31 mai pentru PNRR. Nu e niciun motiv de neliniște

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu, despre PNRR: Suntem în negocieri. Nu văd în acest moment nicio problemă apare prima dată în Main News.

Source: New feed