Florin Cîțu, despre o posibilă creștere a numărului de cazuri de COVID-19: Scenarii se fac, dar realitatea a fost mereu mai bună

247

Florin Cîțu susține că scenariul INSP, care prevede o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 la peste 9.000 pe zi, ar fi unul pesimist.

Discutăm cu specialiștii INSP. Scenariile se fac de câteva luni de zile, dar realitatea a fost mereu mai bună. Eu merg pe ceea ce ne arată realitatea și pe faptul că măsurile au dat rezultate”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă la sediul Bursei de Valori București.

Prim-ministrul a precizat că restricțiile adoptate anul trecut de Comitetul Național pentru Situații de Urgență continuă să producă efecte în ceea ce privește situația pandemiei de coronavirus.

În fiecare zi vorbesc și cu domnul Arafat și cu echipele de specialiști. Avem mai multe scenarii, dar deocamdată măsurile în vigoare produc efecte. Am văzut că oamenii s-au relaxat puțin, dar nu este cazul! Dacă dorim să menținem școlile deschise, dacă dorim să ținem restaurantele deschise, atunci trebuie să respectăm măsurile de siguranță”, a adăugat Florin Cîțu.

Previziunile INSP

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat, miercuri, o analiză a evoluției infectărilor cu COVID-19 în România. Specialiștii se așteaptă la trei scenarii posibile, iar cel mai pesimist anticipează o medie de 8.900 cazuri zilnice de coronavirus la data de 20 martie.

1. O creștere constantă cu 1%/zi, caz în care, la 20 martie, am vorbi de o medie de 3.300 de cazuri pe zi

2. O creștere constantă cu 2%/zi, caz în care, la 20 martie, am vorbi de o medie de 4.600 de cazuri pe zi

3. O creștere constantă cu 4% pe zi, caz în care, la 20 martie, am vorbi de o medie de 8.900 de cazuri pe zi

Începând cu data de 17 februarie se înregistrează o creștere susținuta a mediei cazurilor confirmate pe parcursul
ultimelor 7 zile consecutive, evoluția îndreptându-se spre scenariul 2”, se arată în raportul INSP.

sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Florin Cîțu, despre o posibilă creștere a numărului de cazuri de COVID-19: Scenarii se fac, dar realitatea a fost mereu mai bună apare prima dată în Main News.

Source: New feed