Florin Cîțu, despre manifestațiile împotriva restricțiilor: Sunt liberal. Oamenii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare

34

Prim-ministrul Florin Cîțu a evitat să adopte o poziție fermă vizavi de persoanele care au protestat, noaptea trecută, împotriva noilor restricții impuse de autorități.  

„Eu sunt liberal. Oamenii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne. Pentru mine foarte important este să continuăm campania de vaccinare. (…) Eu îi înțeleg pe români că după un an au obosit”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful executivului a insistat pe accelerarea campaniei de vaccinare pentru a domoli impactul pandemiei.

„Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. În luna aprilie vom primi 4,5 milioane de doze de vaccin și vom crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de persoane zilnic. Vom putea vorbi a 10 milioane de cetățeni în luna august”, a susținut Florin Cîțu.

Context

Câteva mii de persoane au participat, noaptea trecută, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Galați, Brăila, Constanța, Craiova și Arad la proteste îndreptate împotriva noi restricții impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

În marea lor majoritate, cei prezenți nu au respectat regula distanțării fizice și nu au purtat mască de protecție.

În București, manifestanții s-au adunat în Piața Universității și au plecat în marș până în Piața Victoriei. Protestul a durat până în jur de ora 4.00.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Florin Cîțu, despre manifestațiile împotriva restricțiilor: Sunt liberal. Oamenii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare apare prima dată în Main News.

Source: New feed