Florin Cîțu, despre depunerea declarațiilor fiscale până la 25 martie: Cei care nu depun, nu pățesc nimic

14

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a dat asigurări că vor fi exonerate de orice sancțiuni persoanele care ar trebui să depună declarațiile fiscale până la data de 25 martie.

Poziția lui Florin Cîțu vine după ce Victor Ponta și Claudiu Năsui au acuzat Ministerul de Finanțe că a omis să prevadă prorogarea termenului de plată în Ordonanțele de Urgență care au fost aprobate joi de executiv.

Florin Cîțu a încercat să clarifice situația, făcând referire la anumite la paragrafe din textul respectivelor Ordonanțe, în care se specifică că vor fi suspendate măsurile de executare silită a creanțelor bugetare.

„În OUG nr.29/2020 scrie negru pe alb că firmele care nu depun declarațiile fiscale pe 25 martie NU PĂȚESC NIMIC. Simplu și clar.

Tot în OUG nr.29/2020 scrie, tot negru pe alb, “Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Florin Cîțu, despre depunerea declarațiilor fiscale până la 25 martie: Cei care nu depun, nu pățesc nimic apare prima dată în Main News.

Source: New feed