Florin Cîțu a votat împotriva reexaminării legii privind educația sexuală. Ulterior s-a declarat nemulțumit de votul din Senat

27

Un eveniment ce aduce aminte de celebra scenă din anul 2013 în care Victor Ponta, în calitate de deputat, a votat împotriva proiectului de la Roșia Montană, pe care-l susținea în calitatea sa de premier s-a petrecut marți. După ce a votat împotriva solicitării președintelui Iohannis de reexaminare a legii privind educația sexuală, premierul Florin Cîțu a criticat votul care a fost dat în Senat. 

Potrivi centralizării electronice a voturilor disponibilă pe site-ul Senatului, Florin Cîțu a votat în favoarea respingerii solicitării președintelui Iohannis de reexaminare a legii.

Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparență și le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluția a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educației, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor și va introduce această orăa declarat, marți, Florin Cîțu, la TVR.

Premierul anunță o nouă disciplină care va include educația sexuală

Ulterior, șeful executivului a transmis că a convenit cu ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, unei noi discipline școlare – Educație pentru Viață – care va cuprinde și noțiuni de educație sexuală.

Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia – și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației – va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, deczia este luată”, a spus Cîțu la TVR 1.

Plenul Senatului a respins, marți, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris al părinților pentru aceste ore. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Florin Cîțu a votat împotriva reexaminării legii privind educația sexuală. Ulterior s-a declarat nemulțumit de votul din Senat apare prima dată în Main News.

Source: New feed