Firme din grupul deţinut de Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis, au finanţat atât USR, cât şi PNL

106

Firme din MSH Holding, grupul deţinut de omul de afaceri Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis, al cărui nume a fost vehiculat în scandalul achiziţiei de maşini BMW de către Poliţia Română, au finanţat atât USR, cât şi PNL în campania electorală din 2016.

Conform datelor din Monitorul Oficial, USR a primit în octombrie şi noiembrie 2016, de la patru firme din MHS Holding, o donaţie de 21.000 de lei, două de câte 22.000 de lei şi una de 50.000 de lei, totalul fiind 115.000 de lei.

De altfel, ministrul de interne Lucian Bode a declarat joi seară, pe fondul disputei cu USR legată de achiziţiile de maşini pentru IGPR, despre care USR susţine că a favorizat firma omului de afaceri Michael Schmidt, apropiat al preşedintelui Klaus Iohanis, că Schmidt a finanţat USR cu peste 100.000 de lei în campania electorală.

Cât de de ipocrit să fii şi să foloseşti banii foarte buni în campania electorală din 2016, tu, Cătălin Drulă, de la USR? De la aceste companii ale acestui om despre care vorbiţi”, a spus Bode.

G4Media a relatat, însă, vineri că societatea MHS Truck&Bus SRL Bucureşti a donat Partidului Naţional Liberal cea mai mare sumă la capitolul persoane juridice care au contribuit cu bani pentru finanţarea acestei formaţiuni politice.

Este vorba de 225.000 de lei cash, viraţi la data de 14 noiembrie 2016, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acel an. MHS Truck&Bus SRL îi aparţine omului de afaceri Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, precizează G4Media.

MHS Truck&Bus SRL Bucureşti a donat şi pentru USR, între 21.10 şi 31.10. 2016, suma de 50.000 de lei.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Firme din grupul deţinut de Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis, au finanţat atât USR, cât şi PNL apare prima dată în Main News.

Source: New feed