Finanțări de peste 500 milioane lei din PNRR, obținute de Capitală

18

Municipiul București a atras fonduri nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență în valoare de 521,4 milioane lei pentru investiții în transporturi, urbanism, sănătate și consolidarea clădirilor cu risc seismic, a anunțat miercuri, 24 mai, primarul general, Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a obținut, până în prezent, finanțare pentru șapte dintre cele 12 proiecte depuse prin PNRR, cu o valoare totală de 1863 milioane lei cu TVA inclus. Acestea vizează achiziția a 22 de troleibuze, șapte microbuze electrice, semaforizare inteligentă, înființarea unui Hub de mobilitate și management urban, afișaj inteligent al timpilor de așteptare în stațiile de transport în comun, respectiv consolidare seismică și renovare energetică a Maternității Bucur.

Alte patru proiecte, în valoare totală de aproximativ 800 milioane lei, sunt încă în analiză. Acestea vizează achiziția a 46 de tramvaie din gama de 27 metri, achiziția a 135 de autobuze electrice de 10 metri și opt troleibuze.

Administrația Spitalelor a obținut aproximativ 100 milioane lei pentru zece proiecte, dintre care șase vizează dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii în cadrul spitalelor Cantacuzino, Obregia, Filantropia, Gomoiu, Sf. Maria și Babeș, trei proiecte urmăresc reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul spitalelor Cantacuzino, Gomoiu și Panait Sîrbu, iar un proiect de infrastructură spitalicească nouă vizează construirea unui Centru de Psihiatrie Pediatrică în incinta Spitalului de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia.

Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a obținut fonduri PNRR în valoare de peste 235 milioane lei pentru consolidarea seismică și renovarea energetică a 17 clădiri, toate monument istoric sau aflate în zone protejate din București.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Finanțări de peste 500 milioane lei din PNRR, obținute de Capitală apare prima dată în Main News.

Source: New feed