Fifor explică motivul pentru care nu a fost nominalizat pentru postul de comisar european

444

Mihai Fifor susține că au existat discuții în sensul nominalizării sale pentru funcția de comisar european, însă spune că este important ca la Bruxelles să meargă o persoană care are șanse să fie acceptată.

„Era onorant pentru mine, era o responsabilitate foarte mare, dar până la urmă e important să meargă acolo persoana care are şansele cele mai mari să fie acceptat.(…) Da, a fost o discuţie referitoare la nominalizarea mea, dar premierul a spus că decizia se ia în CEx, aşa cum este firesc. Mi se pare foarte serios ca nominalizarea domnului Dan Nica să rămână, pentru că e coordonator de comisie şi liderul grupului eurodeputaţilor PSD”, a declarat Mihai Fifor, la Antena3.

În ceea ce privește respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI, Fifor spune că există „un dublu standard la nivelul Parlamentului European”.

„Ieri, după respingerea colegei mele Rovana Plumb, o chestiune care nu are nimic de a face cu buna funcţionare a unei instituţii serioase. Eu mi-aş fi dorit să nu mai vorbim de un dublu standard la nivelul Parlamentului European, Comisia European, pentru că până la urmă colega mea a fost respinsă pe un joc politic.(…)

În discuţia telefonică pe care doamna premier a avut-o cu preşedinta Comisie s-a discutat despre nevoie nominalizării unei doamne, doamna premier a propus-o pe colega noastră, Gabriela Ciot. Noi aşteptăm stabilirea procedurilor”, a mai precizat Fifor.

Dan Nica a fost votat în unanimitate în ședința CEx PSD pentru funcția de comisar european. Liderii partidului au respins varianta propunerii lui Victor Negrescu.

Dan Nica s-a aflat pe lista trimisă inițial de Viorica Dăncilă la Bruxelles în urmă cu o lună, împreună cu  Rovana Plumb. Klaus Iohannis i-a comunicat premierului că cele două propuneri vor fi respinse.

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, este cel care afirmat, în plenul Parlamentului European reunit la Strassbourg,  că rata achitărilor în dosarele de corupție judecate de Direcția Națională Anticorupție este de 98%. În realitate, aceasta este de 10%.

Nica a fost adeptul discursului antijustiție, susținut fiind de Liviu Dragnea.

Pentru că șefa Comisiei Europene a cerut să existe și o propunere femeie, Viorica Dăncilă are și o variantă de rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

sursa foto: Facebook

Articolul Fifor explică motivul pentru care nu a fost nominalizat pentru postul de comisar european apare prima dată în Main News.

Source: New feed