Elena Udrea rămâne în închisoare. Înalta Curte a respins recursul în casație formulat în procesul Gala Bute

83

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins luni, 31 octombrie, recursurile în casație formulate de fostul ministru Elena Udrea și fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja în dosarul Gala Bute. Decizia judecătorilor este definitivă.

Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 31 octombrie 2022”, este decizia Înaltei Curți.

Elena Udrea a fost condamnată, la începutul lunii aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, iar în prezent în ispășește pedeapsa la Penitenciarul Ploiești – Târgșorul Nou.

Înainte de pronunțarea sentinței, Udrea fugise din țară, dar a fost prinsă în Bulgaria.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare în același dosar și încarcerat la Penitenciarul Jilava, dar a fost eliberat în vară, pe o perioadă de 3 luni, pentru a putea fi tratat de cancer, potrivit informațiilor din spațiul public.

Elena Udrea mai este judecată în dosarul „Hidroelectrica”, precum și în cel care vizează finanțarea finanțarea campaniei lui Traian Băsescu din anul 2009, în care a fost condamnată în primă instanță la 8 ani de închisoare.

În schimb, decizia dată săptămâna trecută de Înalta Curte de Casație și Justiție, referitoare la prescripția răspunderii penale, ar putea duce la închiderea celui de-al doilea dosar. Mai multe detalii, aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Elena Udrea rămâne în închisoare. Înalta Curte a respins recursul în casație formulat în procesul Gala Bute apare prima dată în Main News.

Source: New feed