Elena Udrea: Motivarea este un abuz inimaginabil. O să fac plângere penală, sesizare la CSM

31

Elena Udrea susține că o să facă o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și o plângere penală pe numele judecătoarei Curții de Apel București care a condamnat-o la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009. Fostul ministru al Dezvoltării a precizat că motivarea condamnării ar fi un „abuz inimaginabil”.

Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (…) Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care pe legea din acel moment orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009. Chiar şi aşa fiind, în anul 2009, luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat nu era pedepsită de legea penală”, a declarat Elena Udrea, marți, la Antena3.

Fostul ministru al Dezvoltării susține că faptele pentru care a fost condamnată în primă instanță nu ar fi fost reglementate de Codul penal de la acea vreme.

Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală – şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălări de bani – adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe”, susține Udrea.

Întrebată dacă regretă că l-a susținut pe Traian Băsescu, Elena Udrea a ținut să infirme acest lucru.

Nu, cum să regret că l-am susţinut? Pot să regret că nu s-a întâmplat nimic la referendum. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-au redus numîrul de parlamentari. Asta pot să regret”, a adăugat fostul ministru al Dezvoltării.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cum motivează judecătoarea Curții de Apel condamnarea Elenei Udrea la 8 ani de închisoare: Gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, insistența cu care cerea mită și antecedentele

Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare

Judecătoarea Gabriela Jderu a decis condamnarea Elenei Udrea, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Sentința pronunțată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanța a decis și confiscarea sumei de 1 milion de lei de la Elena Udrea, precum și a unor bunuri care îi aparțin Ioanei Băsescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Elena Udrea: Motivarea este un abuz inimaginabil. O să fac plângere penală, sesizare la CSM apare prima dată în Main News.

Source: New feed