Dumitrașcu, ANP: Birchall și Teodorovici nu-și respectă angajamentele/ Continuă politica de subfinanțare cronică a sistemului penitenciar

430

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, spune că miniștrii Birchall și Teodorovici nu-și onorează angajamentele privind bugetul penitenciarelor, asumate printr-un acord comun adoptat la Palatul Victoria, la sfârșitul lunii mai.

Pe 22 mai 2019, reprezentanții sistemului penitenciar s-au întâlnit, la sediul Guvernului, cu reprezentanții Executivului, pentru a discuta despre plata drepturilor de natură salariala și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar. Dumitrașcu susține că nu s-au cerut majorări salariale, ci plata unor datorii pentru muncă prestată

„Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor (din penitenciare) privind plata drepturilor de natură salariala și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80,9 milioane lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord. – Ana Birchall, Ministerul Justiției, 22 mai 2019.Nu am solicitat majorări salariale, ci plata unor datorii pentru muncă prestată”, transmite Dumitrașcu.

Președintele sindicaliștilor spune că la rectificarea bugetară sistemul peniteciar a primit prea puțini bani pentru ca acoperirea plății drepturilor salariale restante.

„Însă, OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, avizat de câtre Ana Birchall, suplimentează bugetul sistemului penitenciar cu doar 30,8milioane lei, sumă insuficientă pentru a acoperi plata drepturilor salariale restante și suspendate. Mai grav, pentru a acoperi o parte din acest deficit, până la sfârșitul anului, Ministerul Justiției urmează să deturneze din sumele planificate pentru investiții în penitenciare și pentru finanțarea penitenciarelor spital”, mai spune Dumitrașcu.

FSANP: Politica dezastruoasă de subfinanțare cronică  și de subminare a sistemului penitenciar continuă

Președintele Sindicatelor din ANP afirmă că sistemul penitenciar este în continuare subfinanțat și că din acest motiv condițiile din penitenciare nu se vor îmbunătăți.

„Continuă, astfel, o politică dezastruoasă de subfinanțare cronică a sistemului penitenciar și de subminare a procesului de modernizare și îmbunătățire a condițiilor din penitenciare, dar și de acumulare a unor datorii la plata drepturilor salariale față de angajații din penitenciare. Un exemplu, plata orelor suplimentare nerecuperate este suspendată din lipsă de alocații bugetare începând cu ianuarie 2019, în condițiile în care problema datoriei istorice de peste 1 milion de ore suplimentare încă nu a fost rezolvată”, a mai adugat acesta.

Dumitrașcu: Teodorovici și Birchall nu-și repsectă promisiunile

Președintele Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor spune că miniștrii Ana Birchall și Eugen Teodorovici nu și-au respectat angajamentele asumate.

„Așadar, având în vedere că angajările în sistemul, cele care ar ajuta la diminuarea numărul de ore suplimentare cauzate de lipsa de personal, rămân în continuare blocate după adoptarea frauduloasă a noului Statut, 3 luni mai târziu de la momentul acordului dintre Guvern și sindicatele din penitenciare, constatăm că NU a fost respectat niciunul dintre angajamentele asumatede către Ana Birchall și Eugen Teodorovici în calitate de miniștri în Guvernul României”, a conchis președintele sindicatelor ANP.

sursa foto: Facebook

Articolul Dumitrașcu, ANP: Birchall și Teodorovici nu-și respectă angajamentele/ Continuă politica de subfinanțare cronică a sistemului penitenciar apare prima dată în Main News.

Source: New feed