Două serii de propuneri de miniștri au ajuns la Cotroceni. Klaus Iohannis trebuie să se pronunțe pentru trei portofolii permanente și pentru trei interimare

480

Premierul Dăncilă a trimis, la Controceni, două serii de propuneri de noi miniștri pentru Guvern. Prima serie a fost trimisă după Congresul PSD, iar a doua după ieșirea ALDE de la guvernare.

După ruperea coaliției, ALDE a anunțat că își retrage toți miniștri din Executiv, respectiv Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, care au și demisionat marți.

În locul lor, premierul Dăncilă îi vrea pe Niculae Bădălău, propus interimar la ministerul Energiei, Ioan Deneş interimar la Ministerul Mediului și Ştefan Radu Oprea ministru interimar pentru relaţia cu Parlamentul. Propunerile au fost trimise la Cotroceni marți după-amiază.

Viorica Dăncilă a trimis, luni, propunerile de noi miniștri permanenți către președintele Klaus Iohannis. Premierul o vrea pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției, pe Șerban Valcea la ministerul Educației ți pe Mihai Fifor la ministerul de Interne.

sursa foto: Inguam Photos/George Călin

Articolul Două serii de propuneri de miniștri au ajuns la Cotroceni. Klaus Iohannis trebuie să se pronunțe pentru trei portofolii permanente și pentru trei interimare apare prima dată în Main News.

Source: New feed