Două persoane acuzate de infracțiuni internaționale, extrădate din România în SUA

30

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, vineri, că două persoane acuzate de infracțiuni internaționale urmează să fie extrădate din România în Statele Unite. Anunțul șefului MAI a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc pe Aeroportul Henri Coandă și la care a participat și Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. 

Una din persoanele extrădate ar fi comis infracțiuni cibernetice internaționale. Cealaltă persoană extrădată ar fi liderul unei rețele de trafic de persoane.

“Este vorba de extrădarea a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale. Un  cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA –  extrădarea se face în baza decizie Curţii de Apel Craiova şi încă unul care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, infracţiuni comise la nivel internaţional.(…)Reprezentanţii poliţiei din America sunt aici pentru preluarea cetăţenilor. Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este colaborarea, atât la nivel naţional între toate instituţiile din România, la fel cum este importantă colaborarea cu instituţiile internaţionale. Infracţionalitatea nu e doar în România, în această perioadă de globalizare, este la nivel internaţional(…)Sunt ministru Afacerilor Interne de 9 luni. Interlopii, infracţionalitatea au fost de multă vreme deconspirate şi arătate inclusiv de către presă. Nu e prima dată când ne întâlnim cu asemenea cazuri. Dar este pentru prima dată când MAI ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern a acordat prioritate MAI. Avem dotările de care are nevoie Poliţie Română, de la schimbarea flotei de maşini, dotarea cu armament, la măsuri de protecţie a poliţiştilor, veste antiglonţ, bastoane cu şoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI şi unde sunt disfuncţionalităţi, am demarat controale şi anchete în interiorul MAI. Nu vom tolera nicio abatere”, a afirmat ministrul de Interne.

 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul Două persoane acuzate de infracțiuni internaționale, extrădate din România în SUA apare prima dată în Main News.

Source: New feed