Dosarul fostului deputatului PSD Octavian Goga, preluat de Parchetul European

23

Parchetul European (EPPO) din București a preluat și extins ancheta în cazul fostului deputat PSD Octavian Goga. Procurorii fac cercetări pentru fraudă cu fonduri europene în valoare estimată de 1,7 milioane de euro.

În perioada septembrie 2018 și februarie 2023, inculpații ar fi creat condiții artificiale pentru a accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect construirea unei ferme de vaci de lapte.

„În total, se presupune că suspecții au primit pe nedrept 1,9 milioane de euro, din care prejudiciul efectiv cauzat a fost de 1,7 milioane de euro, întrucât plata a 200.000 de euro a fost oprită datorită anchetei”, se arată în comunicatul de presă citat.

Suspecții sunt administratorul firmei care a primit fondurile europene, fostul deputat PSD Octavian Goga, firma beneficiară a fondurilor UE, doi administratori ai acestei firme, un contabil, un inginer de șantier și o altă firmă.

La sfârșitul lunii martie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunța că Octavian Goga a fost arestat preventiv, alături de alte trei persoane, pentru fraudarea de fonduri europene.

DNA arăta atunci că fostul deputat PSD și „administratorul de drept al societății pe care o controla”, beneficiind de ajutorul celorlalți doi, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Dosarul fostului deputatului PSD Octavian Goga, preluat de Parchetul European apare prima dată în Main News.

Source: New feed