DOCUMENT USR a depus plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea în cazul achizițiilor de la spitalul Gomoiu

329

USR București anunță că a depus plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea în cazul construcției Spitalului Gomoiu. Edilul este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziții supraevaluare la unitatea medicală aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

„Am depus, împreună cu USR București, la DNA, plângerea împotriva Gabrielei Firea. Sesizarea detaliază circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu.

Deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului. Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea.

Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”, scrie consilierul USR Ana Maria Ciceala pe Facebook.

Informaţiile au apărut în spaţiul public în urma unui articol publicat de Libertatea.ro. Ulterior, Lavinia Coţofană a anunţat că a fost revocată din funcţia de director juridic al Administraţiei Spitalelor din Bucureşti după ce a vrut să sesizeze DNA în legătură cu posibile fapte penale privind construcţia Spitalului Gomoiu. Ulterior, Coţofană a acuzat-o public pe Firea că a avut cunoştinţia de faptele reclamate.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul DOCUMENT USR a depus plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea în cazul achizițiilor de la spitalul Gomoiu apare prima dată în Main News.

Source: New feed