Directorul Metrorex a demisionat. Decizia, urmare a tensiunile dintre reprezentanții companiei și ministrul Transporturilor

235

Gabriel Mocanu, directorul general al Metrorex, a demisionat din funcţie, măsura fiind urmare a tensiunilor dintre reprezentanții companiei și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Demisia ar urma să fie aprobată în ședința Consiliului de Administrație

”Am făcut o cerere pentru a părăsi această funcție cu acordul părților. Acum se discută în Consiliul de Administrație”, a declarat Mocanu pentru Club Feroviar.

De la preluarea mandatului de ministru, Cătălin Drulă a acuzat „dezechilibru bugetar” la Metrorex, existând un conflict deschis cu liderul de sindicat Ion Rădoi. Ministrul nu a ezitat să critice şi conducerea Metrorex.

A fost o situaţie de clientelism, de salarii bune care, în afară de cei care muncesc efectiv, sunt foarte mulţi pe lângă şi pe principiul de un loc bun – un salariu călduţ şi o toleranţă a administraţiilor succesive la creşteri salariale nefondate s-a ajuns într-o situaţie de dezechilibru major. A crescut bugetul de salarii, de cheltuieli cu personalul de la 300 de milioane (de lei – n. r.) la 900 de milioane (de lei – n. r.), aproape de trei ori în 5 ani.

Dacă mai spuneţi o industrie din România, orice loc unde să fi crescut masa salarială fără ca şi compania respectivă să fi crescut de trei ori în termen de cotă de piaţă – şi asta nu s-a întâmplat. Veniturile la Metrorex au rămas constante, chiar şi în anii buni, şi nu au crescut deloc. Nu sunt mulţumit de managementul actual al Metrorex, ba chiar pare cumva că sunt în buzunarul de la piept al domnului Rădoi, acest veşnic lider de sindicat, şef de cartel şi vom lua măsuri şi acolo în perioada imediat următoare. Le veţi vedea şi le vom anunţa la momentul respectiv”, a spunea ministrul în urmă cu câteva zile.

 

Articolul Directorul Metrorex a demisionat. Decizia, urmare a tensiunile dintre reprezentanții companiei și ministrul Transporturilor apare prima dată în Main News.

Source: New feed