Dezbateri pe tema alegerilor anticipate | Ludovic Orban, întâlnire la Palatul Victoria cu liderii partidelor parlamentare

13

Premierul desemnat Ludovic Orban se întâlnește, marți, la Palatul Victoria, cu liderii partidelor parlamentare pentru a negocia procedura de declanșare a alegerilor anticipate.

Doar membrii PNL și USR sunt de acord cu declanșarea alegerilor anticipate, în timp ce PSD, UDMR și PMP sunt împotrivă.

Cu toate acestea, luni, în urma ședinței Comitetului Executiv al PSD, s-a stabilit că majoritatea social-democraților sunt de acord cu organizarea alegerilor anticipate, potrivit unor surse politice. Parlamentarii PSD nu vor vota însă învestirea noului Guvern PNL.

De asemenea, la CEx s-a discutat ca votul pentru noul Guvern Orban să fie programat în termenul maximal prevăzut de lege, și anume 15 zile de la momentul depunerii listei miniștrilor și a programului de guvernare. Potrivit unor surse politice, social-democrații vor vota împotriva Guvernului Orban.

Premierul desemnat Ludovic Orban a depus, luni, la Parlament, cererea de învestire a noului Guvern PNL, cu tot cu noul program de guvernare actualizat, dar și ci lista cabinetului de miniștrii care a rămas neschimbată.

După ce Guvernul PNL a fost demis, săptâmâna trecută, prin moțiune de cenzură, președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat tot pe Ludovic Orban să formeze o nouă echipă guvernamentală.

Dacă Parlamentul nu va acorda votul de încredere pentru noul Guvern, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea să dizolve legislativul și să declanșeze alegeri anticipate.

sursa foto: Facebook

Articolul Dezbateri pe tema alegerilor anticipate | Ludovic Orban, întâlnire la Palatul Victoria cu liderii partidelor parlamentare apare prima dată în Main News.

Source: New feed