Dezbaterea pentru abrogarea legii recursului compensatoriu, respinsă de Comisia Juridică din Camera Deputaților

430

Dezbaterile privind proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu, propuse la inițiativa PNL și USR, au fost respinse, marți, de Comisia Juridică din Camera Depuaților. 

PNL și USR au cerut, la începutul ședinței de astăzi, ca proiectele referitoare la abrogarea recursului compensatoriu şi la revizuirea Constituţiei, ca urmare a rezultatului referendumului din 26 mai, să fie introduse pe ordinea de zi pentru a fi dezbătute.

Președintele Comisiei, Nicuşor Halici a anunțat că ministrul Justiţiei şi reprezentanţii CSM vor prezenta soluţiile pentru legea recursului compensatoriu, săptămâna viitoare.

Propunerile opiziției au fost respinse, marţi, prin vot, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Potrivit liberalilor, legea recursului compensatoriu a pus în libertate 19.000 de infractori periculoși care pun în pericol siguranța românilor.

Potrivit unei statistice prezentate de Ministerul Justiției 18849 de infractori au fost eliberați din închisori în ultimii doi ani,  de când a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu, pe 14 iulie 2017.

Dintre aceștia, 840 sunt condamnați la omor, 324 de infractori acuzați de omor deosebit de grav, 566 de condamnați pentru viol și 1460 pentru tâlhărie calificată.

Majoritatea PSD-ALDE a votat, în 2017, legea care acordă 6 zile scutire de pedeapsă pentru o lună de zile petrecută după gratii, în condiții necorespunzătoare.

sursa foto: Dreams Time

 

 

 

 

 

 

 

Articolul Dezbaterea pentru abrogarea legii recursului compensatoriu, respinsă de Comisia Juridică din Camera Deputaților apare prima dată în Main News.

Source: New feed