Deputatul Mugur Cozmanciuc, achitat de definitiv de ÎCCJ

23

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președinte al PNL Neamț, a fost achitat definitiv miercuri, 25 ianuarie, de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar în care era acuzat de Direcția Națională Anticorupție că a solicitat mită de la un om de afaceri pentru numirea unei persoane în funcția de director general la „Apele Române”.

Judecătorii au menținut astfel decizia pronunțată în mai 2022 de un alt complet de la aceeași instanță. Alături de Cozmanciuc au mai fost achitați fostul deputat PSD Vlad Marcoci și afaceristul Sorin Ciufudean.

Mugur Cozmanciuc a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, fiind acuzat de procurori că ar fi cerut 500.000 lei sub formă de mită, lăsând să de înțeles că va interveni pe lângă Costel Alexe, ministrul mediului la vremea respectivă, pentru numirea în funcţia de director al „Apele Române” a unei persoane apropiate de Sorin Ciufudean.

Potrivit DNA, afaceristul avea contracte cu Apele Române şi ar fi fost interesat să aibă un om apropiat la conducerea instituției Cel care urma să intermedieze afacerea era Vlad Marcoci, fost director la Administraţia Bazinală de Apă Siret.

Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era Ciufudean, au susținut procurorii. Numirea respectivă nu s-a mai produs.

Articolul Deputatul Mugur Cozmanciuc, achitat de definitiv de ÎCCJ apare prima dată în Main News.

Source: New feed