Deputatul liberal Raluca Turcan acuză puterea că a blocat raportul pentru Ordonanța 114

491

Deputații au amânat și dezbaterile privind raportul pentru Ordonanța de Urgență 114. Asta după ce tot de amânare a avut parte și raportul pentru legea recursului compensatoriu. Cele două teme, împreună cu amnistia și grațierea, au fost motivele convocării sesiunii extraordinare a Parlamentului și ar fi trebuit să fie supuse mâine votului din plen.

Potrivit deputatului PNL, Raluca Turcan, puterea a refuzat ca, în comisia pentru muncă și în comisia pentru tehnologia informației, să pună în dezbatere Ordonanța 114.

„Deși au dat curs de ochii lumii solicitării PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare, liderii PSD de fapt mimează activitatea parlamentară blocând activitatea comisiilor raportoare care erau obligate astăzi să pună în dezbatere proiectul Ordonanței 114/2018, ordonanță care a pus la pământ sectoare vitale din economia românească.

Astfel, comisia pentru muncă și comisia pentru tehnologia informației, sesizate în fond pentru dezbaterea acestui proiect, refuză să pună în dezbatere astăzi Ordonanța 114, făcând imposibilă votarea acestui act normativ mâine în plenul Camerei Deputaților”, a precizat deputatul liberal Raluca Turcan.

Ordonanța 114 conține prevederi care au fost intens contestate de mediul de afaceri: plafonarea preţului la gazele naturale, stabilirea de preţuri administrate la energia electrică de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Enerrgiei (ANRE) și taxarea cu 2% a cifrei de afaceri a companiilor energetice în favoarea ANRE.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul Deputatul liberal Raluca Turcan acuză puterea că a blocat raportul pentru Ordonanța 114 apare prima dată în Main News.

Source: New feed