Deputatul AUR Dan Tănasă, sancționat cu avertisment scris după scandalul de pe holul Parlamentului

32

Deputatul AUR Dan Tănasă a fost sancționat cu un avertisment scris de Comisia juridică a Camerei Deputaților, după scandalul de la finalul votului pentru desființarea Secției Speciale, potrivit unui comunicat transmis de USR-PLUS.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a votat, astăzi, ca deputatul AUR Dan Tanasă să fie sancționat cu avertisment scris pentru injuriile și comportamentul total deplasat de săptămâna trecută din Parlament”, se arată într-un comunicat transmis de USR-PLUS.

Reprezentanții Alianței au precizat că membrii PSD din Comisie nu au votat sancțiunea luată în discuție.

Lucru explicabil, într-un fel, dacă ne aducem aminte de episoadele din legislatura trecută, când parlamentari PSD precum Șerban Nicolae și Liviu Tit-Brăiloiu au înlocuit, în discuțiile cu reprezentanții USR, argumentele raționale cu afirmații agresive, semne obscene sau chiar îmbrânceli”, potrivit reprezentanților Alianței USR-PLUS.

Regulamentul Camerei Deputaților și Statutul deputaților și senatorilor arată că avertismentul scris este cea mai mare sancțiune pe care putea să o primească deputatul Dan Tănasă.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: USR-PLUS cere sancțiuni mai dure pentru parlamentarii scandalagii / Alianța solicită ca Dan Tănasă să fie schimbat din funcția de președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse

Dan Tănasă, ironic de 1 aprilie

Printr-o postare pe Facebook, de 1 aprilie, Dan Tănasă susține că și-a dat demisia din grupul parlamentar AUR și a precizat că va încerca să intre în grupul parlamentar al USR-PLUS.

Având în vedere sancțiunea primită din partea colegilor deputați USR-PLUS, PNL și UDMR, sancțiunea aplicată în lipsa mea, în cursul zilei de astăzi îmi voi depune demisia din grupul parlamentar AUR și voi activa ca deputat independent. Sper ca ulterior să găsesc înțelegere și să pot activa în grupul parlamentar al USR-PLUS. Vă mulțumesc frumos pentru înțelegere!”, este reacția parlamentarului AUR, scrisă pe 1 aprilie.

„Îți ordon să dispari, mă, paduche!”

Imediat după votul dat de deputați săptămâna trecută, Dan Tănasă și alți doi deputați ai USR-PLUS, Silviu Dehelean și Ionuț Moșteanu, au fost protagoniștii unui scandal inițiat de deputatul AUR.

De ce, mă, păduche? Vii tu să mă ameninți că ce? Bă, dispari, mă, de aici, nu auzi ce-ți spun? Băi, îți ordon să dispari din fața mea, nu auzi ce-ți zic? Marș, mă, de aici, nu te mai uita așa la mine. Îți ordon să dispari”, i-a spus Dan Tănasă lui Silviu Dehelean.

Deputatul AUR i-a transmis și lui Ionuț Moșteanu că, pe lângă George Simion, ar fi un „zero barat”.

Ești un zero barat. Ești un zero barat. Am acasă Moșteanule, șosete găurite care-s mai valoroase decât tine. N-ai făcut absolut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat. Nu mai vorbi tu de George Simion. Tu pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești un nimeni în drum!”, a reacționat Tănasă.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: VIDEO Scandal în Parlament între un deputat AUR și doi deputați USR-PLUS: Îți ordon să dispari din fața mea. Șosetele mele sunt mai valoroase decât tine

Sursă foto: Facebook / Dan Tănasă

Articolul Deputatul AUR Dan Tănasă, sancționat cu avertisment scris după scandalul de pe holul Parlamentului apare prima dată în Main News.

Source: New feed