Deputatul Alexandru Muraru, desemnat reprezentantul României în cadrul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului

22

Deputatul PNL Alexandru Muraru a fost desemnat miercuri, 5 ianuarie, de Guvern să reprezinte România în Boardul reprezentanților guvernamentali din cadrul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI).

Cercetarea, comemorarea și educația transnațională a Holocaustului reprezintă misiunea Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI).

„Angajamentul Guvernului de a combate antisemitismul, atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional, inclusiv prin implementarea măsurilor din cadrul proiectului EHRI, rămâne ferm.
Ca Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, voi continua să acord o atenție deosebită acestor aspecte, și în mod special nevoii de a asigura coordonarea între instituțiile și structurile specializate în combaterea antisemitismului”, a declarat Alexandru Muraru.

Proiectul Faza pregătitoare EHRI (EHRI-PP) se derulează în perioada 2019-2022. EHRI a fost adăugată la Foaia de parcurs al Forumului strategic european pentru infrastructuri de cercetare (ESFRI) în 2018 și se transformă dintr-un proiect într-o organizație permanentă care va contribui la asigurarea viitorului cercetării, comemorării și educației Holocaustului.

În prezent, proiectul are 15 parteneri din 13 țări și este coordonat de Institute for War, Holocaust and Genocide Studies (NIOD), Olanda, iar România este partener din anul 2017, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România” Elie Wiesel” fiind membru în EHRI.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Articolul Deputatul Alexandru Muraru, desemnat reprezentantul României în cadrul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului apare prima dată în Main News.

Source: New feed