Deputat PSD, trimis în judecată de DNA : Ar fi promis unui primar că, în schimbul finanţării partidului şi a unor campanii favorabile de presă, va determina un primar să-i atribuie un contract

49

DNA Timişoara a trimis-o în judecată pe Luminiţa Jivan, deputat PSD şi fost preşedinte al PSD Caraş-Severin, pentru folosirea influenţei de lider al organizaţiei judeţene. Potrivit procurorilor, Luminiţa Jivan i-ar fi promis unui om de afaceri că va determina un primar din acelaşi partid să atribuie un contract societăţilor pe care afaceristul le controla. În schimb, afaceristul ar fi promis finanţarea organizaţiei şi a unor campanii locale de presă favorabile PSD. Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

„În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președintă a organizației județene a unui partid politic, inculpata Jivan Luminița Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri.

Pe lângă funcția deținută în partid, inculpata s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).
Promisiunea inculpatei Jivan Luminița-Maria ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca același inculpat să finanțeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obținerea unor avantaje electorale”, anunţă DNA.

Sursa foto: Facebook

Articolul Deputat PSD, trimis în judecată de DNA : Ar fi promis unui primar că, în schimbul finanţării partidului şi a unor campanii favorabile de presă, va determina un primar să-i atribuie un contract apare prima dată în Main News.

Source: New feed