marți, mai 30, 2023
Acasă Stiri Romania Declarații contradictorii în coaliție. PSD: Relațiile sunt stabile și funcționale. ALDE: Guvernul,...

Declarații contradictorii în coaliție. PSD: Relațiile sunt stabile și funcționale. ALDE: Guvernul, între relansare și supraviețuire

455

Declarații contradictorii în coaliția PSD-ALDE. Astăzi a avut loc o ședință în care trebuia să se discute despre modificarea programului de guvernare, după ce Tăriceanu a amenințat cu ruperea alianței dacă programul și cabinetul de miniștri nu vor fi restructurate. Premierul nu a participat la întâlnire, însă anterior a anunţat că doreşte o remaniere guvernamentală.

ALDE: Dăncilă să ne prezinte care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa

Varujan Vosganian spune că subiectul „restartării actului de guvernare” nu a putut fi abordat pentru că Viorica Dăncilă nu a participat la ședință.

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului.”, a scris Vosganian pe Facebook.

PSD: Relațiile din interiorul alianței sunt stabile și funcționale

În același timp, Mihai Fifor scrie pe pagina sa de Facebook că relațiile din interiorul alianței sunt stabile și funcționale.

„Am avut astăzi o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, o discuție productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeași formulă. Relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale.

Ne-am asumat împreună un program de guvernare și suntem și astăzi la fel de hotărâți să îl ducem la bun sfârșit.

Contextul politic nu afectează aceasta asumare comună și nu ne abate de la scopul nostru de a continua reformele începute și a implementa toate proiectele ce sunt parte a viziunii noastre pentru România”, scrie ministrul interimar de Interne pe Facebook.

Dăncilă: Cred că Tăriceanu vrea să mergem în continuare împreună

Premierul  a spus, referitor la colegii din ALDE, că „nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie”

„Avem o întâlnire mâine (luni – n.r.) Eu cred că domnul Tăriceanu şi ALDE vor dori să mergem în continuare. Vom avea o ajustare a programului de guvernare, pentru că au trecut doi ani şi jumătate lucrurile s-au mai schimbat, trebuie să avem un program de guvernare şi anumite măsuri pliate pe realitatea existentă acum în România”, a spus Dăncilă, duminică, la Antena 3.

Referitor la declarațiile lui Tăriceanu cu privire la faptul că nu vrea să facă parte dintr-un Guvern „impotent”, Dăncilă a răspuns:

„Cred că aceste declaraţii nu ne fac bine şi nu câştigăm, cred că trebuie să le avem în coaliţie, să stabilim care sunt nemulţumirile, dacă ieşim public facem jocul Opoziţiei. Cred că această coaliţie va merge şi colegii vor înţelege că avem această responsabilitate”, a mai spus prim-ministrul.

Foto: Inquam Photos/George Călin

Articolul Declarații contradictorii în coaliție. PSD: Relațiile sunt stabile și funcționale. ALDE: Guvernul, între relansare și supraviețuire apare prima dată în Main News.

Source: New feed