Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie/ „Toți cei implicați vor fi demiși”

558

Viorica Dăncilă cere referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru faptele de crimă, viol și pedofilie. De asemenea, premierul a amenințat că toți cei care au fost implicați în gestionarea cazului din Caracal, vor fi demiși.

„Un suflet tânăr a plecat dintre noi.Am luat câteva decizii necesare, în calitate de premier. Mi-am anulat mai multe vizite. M-am întâlnit de urgență cu ministrul de Interne și am fost informată cu privire la acțiuniile viitoare.

Ministrul Moga se va întoarce la Caracal. Am convocat de urgență o ședință la Guvern cu Raed Arafat și cu șeful STS.

De asemenea, am decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional, care va fi condus de Raed Arafat.

Analizez organizarea unui referendum, de consultare a românilor, pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

L-am demis deja pe chestorul Buda. L-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite și pe el.

Vor fi demiși toți cei care au fost implicați și au gestionat defectuos acest caz, nu doar conducerea

Ce ține de Guvern se întâmplă deja. E de datoria tuturor să ia decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu se mai întâmple.

De asemenea, cer să fie prezentat în fața CSAT un raport minut cu minut, de la momentul primului apel. Acest raport trebuie să conțină, repet, minut cu minut, decizie cu decizie, cum a acționat fiecare, în funcție de competențe.

Le cer tuturor o atitudine responsabilă. Solicit partidelor să nu ploitizeze acest subiect”, a declarat premierul.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Articolul Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie/ „Toți cei implicați vor fi demiși” apare prima dată în Main News.

Source: New feed