Dăncilă, vizită oficială în SUA. Cum arată programul premierului României

387

Viorica Dăncilă s-a îmbarcat, duminică dimineață, în zborul de New York, către Statele Unite ale Americii, acolo unde se va întâlni cu mai mulți oficiali americani. Premierul se va întoarce în România pe 28 septembrie.

Dăncilă n-a plecat singură în Statele Unite, ci însoțită de consilierul personal, Anton Pisaroglu, Ramona Mănescu, ministru de Externe, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Gabriel Leș, ministrul MAPNA, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor.

Premierul se va întâlni cu cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul Energiei – Rick Perry, dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey.

Dăncilă va mai avea întâlniri și cu reprezentanții comunității evreiești, dar și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU.

Potrivit G4Media, premierul are programate câteva interviuri cu jurnaliștii de la New York Times și Wall Street Journal.

Vizita de lucru a premierului Dăncilă se va încheia cu o întâlnire cu comunitatea românească din New York.

Programul premierului din prima zi a vizitei din SUA

Ora 11.00    

Întrevedere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey

Ora 12.10  

Întrevedere cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel

Ora 13.00

Întrevedere cu conducerea Băncii Mondiale

Participare la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut, destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România si Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare

Semnează, din partea României, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, și, din partea Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, în regiunea Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale

Ora 14.00

Întâlnire cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris

Prânz de lucru organizat de American Jewish Committee în onoarea  prim-ministrului Viorica Dăncilă

Ora 16.30

Participare la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului

Ora 19.00

Participare la „Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Dăncilă, vizită oficială în SUA. Cum arată programul premierului României apare prima dată în Main News.

Source: New feed