Dăncilă, răspuns la atacurile lui Iohannis: ” Guvernul va sesiza CCR pentru a reclama conflictul cu șeful statului

422

Viorica Dăncilă răspunde la declarațiile lui Klaus Iohannis în care acuză Guvernul PSD că este mai preocupat de rezolvarea crizelor interne decât de a găsi soluții la problemele importante ale țării. Premierul aștepta astăzi un răspuns de la președinte referitor la propunerile miniștrilor interimari.

„Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului. Românii nu au de ce să asiste la așa ceva”, a declarat premierul.

„Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna oficială a Administrației Prezidențiale pentru a-și lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuză în mod nejustificat numirea de miniștri în Guvernul României. O săptămână mai târziu blochează din nou numirea miniștrilor interimari, refuzând să dea un răspuns.

Suntem într-o situație fără precedent generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui.

Președintele are obsesia blocajelor și continuă să încalce constituția. Nu suntem pentru prima oară în această situație.

Klaus Iohannis încalcă deciziile CCR care consacră principiul colaborării între instituțiile statului.

Este rușinos ca președintele să vină după atâta timp să vorbească despre tragedia de la Caracal într-un context politic caracterizat de blocaj politic. Este idnecent să te folosești de această dramă.

Sigura preocupare a candidatului Iohannis este să critice Guvernul, uitând că el este parte a puterii executive. Nu statul al cărui președinte pretinde că este trebuie resetat, ci el trebuie resetat”, a mai spus premierul.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Articolul Dăncilă, răspuns la atacurile lui Iohannis: ” Guvernul va sesiza CCR pentru a reclama conflictul cu șeful statului apare prima dată în Main News.

Source: New feed