Dăncilă: PSD nu participă la votul de investitură pentru noul Guvern/Cine va vota va suporta consecințele

464

Viorica Dăncilă susține că niciun parlamentar PSD nu va participa la votul de investitură a noului Guvern condus de Ludovic Orban. Mai mult, liderul PSD a mai afirmat că președintele de facto al PNL este Klaus Iohannis.

”Atunci când șase partide s-au unit pentru a forma un guvern, trebuiau să aibă în vedere și că trebuie să formeze un guvern. A fost atât de mare dorința de a dărâma guvernul și atât de mare lipsa de implicare pentru viitor că acum ajungem într-un nou blocaj.

Nu există o viziune, un program de guvernare, există doar o referire la anumite persoane care trebuie să ocupe anumite funcții.

Cei care au votat moțiunea trebuie să asigure majoritatea ca acest guvern să treacă. PSD nu va participa la acest vot. Sunt convinsă că-i va sprijini președintele de facto al PNL, Klaus Iohannis.(…)

Cine va încălca această decizie, va suporta sancțiunile necesare. Nu cred că va fi un social-democrat adevărat care să facă acest lucru. Cei care au trădat au plecat din partid, cu trădătorul-șef, Victor Ponta.

Oamenii văd că a fost dat la o parte un guvern cu un program de guvernare, cu anumite măsuri. Vine un guvern în care vorbim de persoane, de șase partide care nu se mai înțeleg, dar nici măcar un program care să-i facă pe oameni să știe ce îi așteaptă în perioada următoare.

Eu cred că dacă nu se face cvorum, dacă nu se votează un nou guvern, acest lucru arată lipsa de responsabilitate pentru destinul României”, a spus Viorica Dăncilă.

Viroica Dăncilă a mai adăugat că președintele Klaus Iohannis a văzut moțiunea de cenzură ca pe “o miză electorală, persoanală”.

”Eu am încercat să am un echilibru între administrația prezidențială, guvern, Parlament. Am considerat că trebuie să existe un consens mai ales pe obiectivele importante pentru România. Eu cred că domnul președinte a văzut acest atac împotriva PSD și al Guvernului ca pe o miză electorală, personală. Atunci această colaborare nu a mai existat”, a mai spus președintele PSD.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Articolul Dăncilă: PSD nu participă la votul de investitură pentru noul Guvern/Cine va vota va suporta consecințele apare prima dată în Main News.

Source: New feed